Kulinariske skatter i Normandie - elvecruise på Seinen med VIVA Beyond 5*

Rouen
Rouen
MS VIVA Beyond - sjøsettes mai 2026
MS VIVA Beyond - sjøsettes mai 2026

Bli med på et magisk elvecruise med det første skipet i VIVA Boutique-serien: VIVA Beyond 5*

Paris
Paris
  • Rouen
    Rouen
  • MS VIVA Beyond - sjøsettes mai 2026
    MS VIVA Beyond - sjøsettes mai 2026
  • Bli med på et magisk elvecruise med det første skipet i VIVA Boutique-serien: VIVA Beyond 5*

  • Paris
    Paris
  • MS VIVA Beyond - sjøsettes mai 2026
    MS VIVA Beyond - sjøsettes mai 2026
  • Paris
    Paris
  • Château Gaillard ved Les Andelys
    Château Gaillard ved Les Andelys
  • Château Gaillard ved Les Andelys
    Château Gaillard ved Les Andelys
  • Les Andelys
    Les Andelys
  • Rouen
    Rouen
  • Notre Dame i Rouen
    Notre Dame i Rouen
  • Rouen
    Rouen
  • Le Gros-Horloge, Rouen
    Le Gros-Horloge, Rouen
  • Bakgården til katedralen i Rouen
    Bakgården til katedralen i Rouen
  • Rouen
    Rouen
  • Franske delikatesser
    Franske delikatesser
  • St. Joseph kirken i Le Havre
    St. Joseph kirken i Le Havre
  • Honfleur
    Honfleur
  • St. Joseph kirken i Le Havre
    St. Joseph kirken i Le Havre
  • Le Havre
    Le Havre
  • Honfleur
    Honfleur
  • Notre Dame i Poissy
    Notre Dame i Poissy
  • Statue av St. Louis utenfor Notre Dame i Poissy
    Statue av St. Louis utenfor Notre Dame i Poissy
  • Triumfbuen i Paris
    Triumfbuen i Paris
  • Sacre Ceur i Paris
    Sacre Ceur i Paris
  • Eiffeltårnet i Paris
    Eiffeltårnet i Paris
  • Paris
    Paris
  • Louvre i Paris
    Louvre i Paris
  • Paris
    Paris
  • Paris
    Paris
  • Franske delikatesser
    Franske delikatesser
  • Rouen
    Rouen

Nyhet! Opplev Seinen om bord i et eksklusivt boutique-skip

MS VIVA Beyond, det første skipet i VIVA Cruises splitter nye boutique-serie er et elegant og stilsikkert skip med fokus på kvalitet og komfort. Rederiet tilbyr tre ulike reiser med hver sin unike temaprofil:

 

Kulinariske skatter i Normandie - elvecruise på Seinen

På dette cruiset handler det om å nyte livet med alle sanser – smake, lukte, se og oppleve det beste av fransk matkultur. Fra duften av nybakt baguette til elegante retter komponert av prisbelønte kokker, inviteres du inn i et kjøkken der tradisjon, stolthet og smak går hånd i hånd.

Cruiset starter i Paris, gastronomiens hovedstad, og tar deg med langs Seinen til matregioner fulle av karakter og historie. I Les Andelys, i hjertet av Normandie, får du et glimt av eplegårder, biefarmer og det rustikke håndverket bak regionens kjente smaker. Rouen frister med tradisjonsrike markeder og historiske matretter, mens Le Havre – ved kysten av Bretagne – byr på fersk sjømat og havets delikatesser. I Vernon og Poissy nærmer vi oss Bourgogne, kjent for sine fyldige viner, kremede oster og varme kjøttretter. Langs ruten får du også et innblikk i smaken av Provence, med sine middelhavsurter, olivenolje og grønnsaker i sesong – en region som har satt sitt preg på hele den franske matkulturen.

Underveis får du ikke bare smake, men også lære: gå på marked med kokken, bli med på vinsmaking eller delta i et fransk kokkekurs. Dette er mer enn en reise – det er en kulinarisk oppdagelsesferd, rik på smaker, historier og inntrykk som setter seg i både kropp og sjel.

Dette kan du oppleve:

  • Les Andelys med Richard Løvehjertes borg og siderproduksjon
  • Rouen med sin historiske gamleby
  • Kystbyen Le Havre 
  • Vernon og Poissy – idylliske og historiske byer langs Seinen
  • Paris – lysets by  
  • En reise med fokus på kulinariske høydepunkter i Normandie
  • Helt nytt boutique-skip med all-inclusive
     

Tre ting du burde vite om det franske kjøkken

Et ekte verdensarvfenomen
Det franske kjøkken – eller cuisine française – er kjent langt utover landets grenser, og speiler de mange unike regionene i Frankrike. Blant de mest populære er Normandie, Provence, Alsace og Bretagne. Dette er et sant paradis for matelskere – og det er ikke uten grunn at fransk matkultur har vært på UNESCOs liste over immateriell kulturarv siden 2010.

Kvalitet gjennom århundrer
Visste du at ryktet til det franske kjøkkenet begynte å ta form allerede under de franske kongene? De la stor vekt på kvalitet, nye oppskrifter, kulinariske eksperimenter og estetisk presentasjon. Selv om denne tiden for lengst er forbi, har fransk matkultur beholdt sin høye standard, utviklet seg videre og imponerer fortsatt med sin eksklusivitet, kreative kombinasjoner og bruk av de aller beste råvarene.

Epler og ost
Normandie har uendelig mye å by på. I tillegg til slott, herskapshus, frodige hager og imponerende arkitektur, er regionens kjøkken blant de mest kjente i landet. Her finner du Calvados og cider, østers og blåskjell fra den 640 kilometer lange kystlinjen – og ikke minst den ikoniske Camembert-osten. Faktisk er den oppkalt etter landsbyen Camembert, hvor en bondekone ved navn Marie Harel etter sigende laget osten for første gang på 1700-tallet. I dag regnes Camembert som selve symbolet på normannisk gastronomi.

Avganger

Vis utsolgte reiser

Avreisedato
Varighet
Innkvartering
Avreise
Plasser
Pris fra
Loading...
Loading...

Lugarene

Utvid alle

Beyond Suite på Diamond Deck (øvre dekk)

Beyond Suitene befinner seg på Diamond Deck (øvre dekk), er på 30 m², har fransk balkong med vinduer fra gulv til tak som kan åpnes, en sittegruppe og en salong.

Alle lugarene er utstyrt med flat-TV, minibar (inkludert), skjønnhetsprodukter fra RITUALS®, hårføner, safe, aircondition, dusj og toalett.

Bor du i denne suiten får man i tillegg:

  • Priority boarding
  • Frokost servert i suiten, hvis ønskelig
  • Lokale, sesongbaserte spesialiteter servert i suiten under hele reisen
  • En eksklusiv utflukt inkludert
  • Prioritert bordreservasjon i MOMENTS Restaurant og i VIVA's Bistro
  • Champagne og kanapeer sammen med hotellsjefen og kapteinen
  • Gratis vaskeritjeneste (inntil € 50 pr. suite)
  • Master Suite
    Master Suite
  • Master Suite
    Master Suite

Suite på Ruby Deck (midtdekk)

Suitene befinner seg på Ruby Deck (midtdekk), er på 22 m², har fransk balkong med vinduer fra gulv til tak som kan åpnes, sittegruppe og salongområde.

Alle lugarene er utstyrt med flat-TV, minibar (inkludert), skjønnhetsprodukter fra RITUALS®, hårføner, safe, aircondition, dusj og toalett.

Bor du i denne suiten får man i tillegg:

  • Priority boarding
  • Velkomstaperitif i suiten med vin og kanapeer
  • Gratis vaskeritjeneste (inntil € 50 pr. suite)

Junior Suite på Diamond og Ruby Deck (øvre- og midtdekk)

Junior suitene befinner seg på Ruby Deck (midtdekk) og Diamond Deck (øvre dekk), er på 18 m², har fransk balkong med vinduer fra gulv til tak som kan åpnes og sittegruppe.

Alle lugarene er utstyrt med flat-TV, minibar (inkludert), skjønnhetsprodukter fra RITUALS®, hårføner, safe, aircondition, dusj og toalett.

Bor du i denne suiten får man i tillegg:

  • Velkomstaperitif i suiten med vin og kanapeer

Dobbeltlugar på Diamond og Ruby Deck (øvre- og midtdekk)

Dobbeltlugarene befinner seg på Ruby Deck (midtdekk) og Diamond Deck (øvre dekk), er på 15 m², har fransk balkong med vinduer fra gulv til tak som kan åpnes og sittegruppe.

Alle lugarene er utstyrt med flat-TV, minibar (inkludert), skjønnhetsprodukter fra RITUALS®, hårføner, safe, aircondition, dusj og toalett.

Dobbeltlugar på Emerald Deck (nedre dekk)

Lugarene på Emerald Deck (nedre dekk) er på 15 m² med mindre vinduer som ikke kan åpnes.

Alle lugarene er utstyrt med flat-TV, minibar (inkludert), skjønnhetsprodukter fra RITUALS®, hårføner, safe, aircondition, dusj og toalett.

Verdt å vite om elvecruise

Utvid alle

Forbehold

Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure. Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Helse

Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

Bagasje

For å lette fordelingen av bagasje til lugarene ved ankomst til skipet, vennligst sørg for at kofferten din er godt merket med for- og etternavn.

Batteridrevne fremkomstmidler

Av sikkerhetsgrunner er det ikke tillatt å ta med batteridrevne fremkomstmidler om bord. Dette gjelder blant annet el-sparkesykler, hoverboards, mini-segways, solowheels og el-sykler – uavhengig av batterikapasitet. Formålet med denne regelen er å sikre frie rømningsveier og passasjer, samt å redusere potensiell brannfare. Vi setter pris på din forståelse og samarbeid for å bidra til et trygt miljø om bord.

Cruise Manager og lokalguider

Skipet har en egen Cruise Manager som supplerer Vista Travels reiseleder, arrangerer underholdning om bord osv. På enkelte utflukter og transportstrekninger vil det være lokale guider som snakker tysk/engelsk.

Kleskode

Atmosfæren om bord er avslappet, og det anbefales å ta med behagelige klær og gode sko til utflukter på land, samt en varm jakke eller genser for kjølige kvelder. Det forventes at man skifter til middagen (unngå shorts), men det er ikke nødvendig med formelle antrekk.

Vær oppmerksom på at det ikke er passende å bruke shorts eller korte skjørt ved besøk i kirker på utfluktene. 

Røyking

Røyking er ikke tillatt i lugarene og innendørs på skipet. Det er kun tillatt å røyke på et begrenset område av skipets soldekk. Vær også oppmerksom på at mange land har innført røykeforbud på attraksjoner og offentlige steder. Røyking er ikke tillatt på bussen.

Tips

I reiselivsnæringen utenfor Skandinavia er tips en viktig del av inntektsgrunnlaget for de ansatte. Når det gjelder tips til mannskapet, er rederiets anbefaling 10 euro pr. person pr. dag. Selv om tips er frivillig, oppfordrer vi våre gjester til å følge rederiets anbefaling. Det er også vanlig å tipse lokale guider og sjåfører på utfluktene. Et par euro til guiden og litt mindre til sjåføren. 

Merk: På utvalgte elvecruise er tips om bord inkludert, det vil fremgå tydelig i reisebeskrivelsen under "inkludert".

Strømstyrke

Det benyttes 220 volt, og det er ikke behov for adapter. Av hensyn til brannsikkerheten er det ikke tillatt å ta med strykejern.

Telefon og internett

Det finnes kun intern telefon om bord, men mobiltelefoner kan benyttes. Ved nødstilfeller, kontakt reiselederen. Det er Wi-Fi om bord når forbindelsen tillater det.

Utflukter

Ved å forhåndskjøpe utflukter er du garantert plass og engelsktalende guide. Det kreves et minimum antall påmeldte for å kunne gjennomføre utfluktene.

Utfluktsbussene holder generelt en god standard, men i enkelte tilfeller oppfyller de kanskje ikke samme standard som norske busser.

NB! Utflukter må bestilles senest 4 uker før avreise.